Archive for the Category ◊ Jakt ◊

Author:
• søndag, juni 24th, 2018

leorduee

Mange trosset det dårlige været og tok turen til Steinsdalen skytebane for å lufte hagla i regn og vind søndags ettermiddag. 15 personer var innom banen, de fleste skjøt, noen nøt kaffe og vaffel. Det var mye flott skyting, og også denne gangen var det et par nye medlemmer som tok turen oppover. Snorre har vært med på juniorskyting tidligere men stilte nå på standplass på ordinær skyting, Andrè som nettopp har tatt jegerprøven tok også turen til Steinsdalen. Begge skjøt veldig bra og vi er kjempeglad for at rekrutteringen er på tur opp, dette er viktig for et godt og aktivt skytemiljø og vi håper trenden fortsetter!

Under er oppdatert børs per 24. juni, plasseringene er de samme som sist men noen forbedringer ble gjort. Siste børsens resultat er i parentes. Skytingen nå framover vil bli på tirsdagskvelder da skytterlaget også tar sommerpause nå. PS: Ønsker du å hjelpe til på skyting så er det bare å sende Arne-Johan en SMS på 90110393, til tross for at alle er flinke til å hjelpe til på skytingene kan det til tider være litt hektisk og en ekstra hånd kommer godt med.

Klikk her for terminliste!

Vel møtt!

Børs per 24. juni 2018:

Herreklasse:

 1. Tore 23,5 (23,5)
 2. Arne-Johan 21,9 (fra 21,3)
 3. Jarl Inge 20,1 (ikke skutt 10 serier enda)

Dameklasse:

 1. Eirin 18,4 (ikke skutt 10 serier enda)
 2. Ingeborg 17,1 (fra 16,7 – ikke skutt 10 serier enda)
 3. Hanne 12,4 (fra 12,3)

Juniorklasse:

 1. Magnus 15,3 (ikke skutt 10 serier enda)
 2. Brage 13,9 (fra 13,9)
 3. Mathias 13,3 (fra 12,4)
Author:
• mandag, juni 11th, 2018

De fleste utleiere av jakt krever at du har en hund som ikke jager bufe og klovvilt, og at du har et bevis for gjennomført aversjonsdressur. Vi har utdannede instruktører og arrangerer årlig kurs til jegere og andre som ønsker et slikt bevis for hunden sin.

Ønsker du å få gjort dette i sommer på hunden din så kontakt vår hundekontakt Oddbjørn Ovesen på telefon 957 55 630.

Medlemmer i OJFF betaler selvsagt rabattert pris.

Author:
• tirsdag, desember 19th, 2017

rev

Osen Jeger – og Fiskerforening arrangerer revejaktkurs i Osen den 20. og 21. januar i 2018.

Vi får besøk av en gjeng ivrige revejegere fra Namdalseid som stiller med topptrente hunder som gir oss en innføring i revejakt med hund, det vil bli drivjakt/posteringsjakt med muligheter for å stille både med hagle og/eller rifle. Det er gratis deltakelse (betalt jegeravgift til staten er en forutsetning) og vi kan være behjelpelig med å finne overnatting til de som måtte trenge det. Det vil også være muligheter for opplæringsjakt til de som enda ikke kan jakte alene – flott mulighet for ferske, kommende jegere til å være med erfarne på jakt!

Mer informasjon kommer på nyåret – men er du interessert i dette kan du allerede nå melde din interesse hos oah@ojff.no!

Vel møtt!

Author:
• søndag, august 20th, 2017

Osen JFF har fått henvendelse fra noen medlemmer som ønsker å starte opp med bygging av kråkefeller. Vi lodder derfor interessen hos alle våre medlemmer og andre jakt og fangstfolk i kommunen om det kan være interesse for å være med på dette. Vi starter muligens opp allerede kommende onsdag hvis interessen er der.

Kan dette være noe for deg så kontakt Odd Arne på telefon 913 99 681 eller e-post oah@ojff.no så snart som mulig!

 

 

Author:
• onsdag, november 11th, 2015
IMG_0855

Denne flotte gjengen var med på elgjakta i 2015

 

Osen JFF inviterer til elg- og hjortejakt på Kvernland hjorteviltområde i Osen kommune. Jakta vil foregå mandag 03.10.16  til lørdag 08.10.16 med hjemreise søndag 09.10.16. 

Kvernland er jakteldorado og et av Osen kommunes beste jaktvald. Området er ca 13500 daa stort og ligger ca. 60 – 400 moh. Terrenget består primært av varierende skogsterreng, men også noe fjell.

Terrenget er lett tilgjengelig og valdet er oversiktlig og lettgått. Det stiller erfarne instruktører som er lokalkjent i terrenget samt gode jakthunder. Vi disponerer også ATV og godkjent ettersøkshund.

Det er en totalkvote på 4 elger i løpet av jakta, samt hjort. Jakta 2015 ble det felt en okse, to kalver og ei ku. Kvote for 2016 er enda ikke bestemt men blir mest sannsynlig en eldre okse, en fjorokse og to kalver. Det vil primært være drivjakt/posteringsjakt, men det blir også muligheter for smygjakt (primært på hjort).

Hva inneholder pakken?:

 • 6 dager jakt (mandag-lørdag) med veiledning fra erfarne storviltjegere.
 • Innskyting og kontroll av våpen
 • Kort gjennomgang av vald, grenser og generelt om elg- og hjortejakt.
 • Overnatting i ei koselig seter midt i jaktterrenget.
 • Frokost, matpakke, middag og kveldsmat alle dager.
 • Avslutningsfest lørdagskveld med viltmåltid tilberedt av gourmetkokk og sosial tilstelning.

Jakta er lagt opp til at både uerfarne førstegangsjegere samt mer erfarne jegere skal kunne finne seg godt til rette!

Ankomst og oppmøte:

Kvernland ligger ca 7 mil nordvest for Steinkjer og 6 mil sørvest for Namsos helt nord på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Det er ca 17 mil fra Værnes, Trondheim Lufthavn. Vi kan være behjelpelig med å organisere transport fra Værnes, Trondheim Lufthavn hvis noen skulle komme med fly.

Deltakeravgift og påmelding:

 • Junior (16-26 år) og medlemmer Osen JFF: kroner 6000,-
 • Senior (eldre enn 26 år): kroner 7000,-

Påmelding skjer via vår hoopla-side: ojff.hoopla.no/sales/  før 30. august 2016 (NB: KUN 9 plasser). Når bestillingen gjennomføres må det forskuddsbetales kroner 3000,-. Resten av deltakeravgiften faktureres etterskuddsvis og må være betalt senest innen 15. september 2016.

NB: Det er kun plass til 9 deltakere, og det er som alltid førstemann til mølla.

Får du problemer med å bestille via hoopla eller ønsker mer informasjon, kontakt oss på e-post:storviltjakt@ojff.no eller ring Arne-Johan på telefon 901 10 393.

Se også vår hjemmeside www.ojff.no for bilder fra jakta 2015 og fortløpende oppdatering vedrørende jakta.

Det blir muligheter for å få kjøpt eventuelt skutt elg- og hjortekjøtt etter avsluttet jakthelg til nærmere avtalt pris!

VELKOMMEN!

Styret i Osen Jeger- og Fiskerforening

Author:
• tirsdag, oktober 06th, 2015

IMG_0855

Osen JFF arrangerte sist helg elgjakt på Kvernland i Osen kommune. Det var seks påmeldte til jakta, og forventningene var store til lokalt jaktlag, gjestejegere og arrangør Osen JFF. Vi hadde påmeldte fra Larvik, Grimstad, Hitra og Beitstad , noen kom i lag mens noen kom alene. Stemningen var topp og det ble i løpet av de relativt regnfulle dagene sett mye elg, og ikke minst ble det sosiale satt i høysetet! Osen JFF disket opp med mye flott mat, og prikken over i`en var viltmiddagen tilberedt av Bodil Gjessing på lørdagskvelden. Rammen rundt arrangementet med overnatting på Kvernlandseteren gjorde også sitt til at arrangementet ble perfekt!

Fangst ble det også, Petter Bund skjøt fredag en flott kalv, og Knut Landhaug skjøt lørdag en flott okse på rundt 250 kilo. Ikke så verst debut for en førstegangs elgjeger!

Alle de fremmøtte bedyret at arrangementet var topp, og kom med stor sannsynlighet til å melde seg på til neste år. Jakta for 2016 blir snart tilbudt her på våre hjemmesider, så det lønner seg og følge med fremover hvis man ønsker å sikre seg en plass allerede nå!

Vi ønsker å utrette en stor takk til sponsor Marine Harvest som har vært med og støttet arrangementet, og ikke minst vertskap Sandra G. Kvernland og Johan Kvernland for at de har stilt opp disse dagene. Ikke minst fortjener Per Jarle Kvernland og Audun Strand som stilte fra det lokale jaktlaget stor honnør for flott tilrettelegging disse dagene. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!

TUSEN TAKK!

Under noen bilder fra helga. Fotograf har vært Odd Arne og Tonje Haugen.

Vi gleder oss til 2016!!

Author:
• mandag, juni 08th, 2015

2014-10-13-Mooseprofileinfallwoods

Osen JFF inviterer til elg- og hjortejakt på Kvernland hjorteviltområde i Osen kommune. Jakta vil foregå torsdag til søndag i oktober. Første jakthelg blir avholdt 1. – 4. oktober 2015, og andre jakthelg blir arrangert 8. – 11. oktober 2015.

Kvernland er jakteldorado og et av Osen kommunes beste jaktvald. Området er ca 13500 daa stort og ligger ca. 60 – 400 moh. Terrenget består primært av varierende skogsterreng, men også noe fjell.

Terrenget er lett tilgjengelig og valdet er oversiktlig og lettgått. Det stiller erfarne instruktører som er lokalkjent i terrenget samt gode jakthunder.

Det vil være mulig å skyte to elger hver helg, samt hjort. Det vil primært være drivjakt/posteringsjakt, men det blir også muligheter for smygjakt (primært på hjort).

Hva inneholder pakken?:

 • 4 dager jakt (torsdag-søndag) med veiledning fra erfarne storviltjegere.
 • Innskyting og kontroll av våpen
 • Kort gjennomgang av vald, grenser og generelt om elg- og hjortejakt.
 • Overnatting torsdag til søndag (fra onsdag 500,- tillegg i pris) i ei koselig seter midt i jaktterrenget.
 • Frokost, matpakke, middag og kveldsmat alle dager.
 • Avslutningsfest lørdagskveld med viltmåltid tilberedt av gourmetkokk og sosial tilstelning.

Jakta er lagt opp til at de som ønsker det vil få kyndig veiledning av erfarne jegere som sitter på post sammen med jegeren. Jakta er derfor sterkt tilrettelagt for førstegangsjegere og uerfarne storviltjegere, men vi oppfordrer også mer erfarne jegere som ønsker enkel tilgang på ei helg elg- og hjortejakt i et fantastisk terreng og søke.

Ankomst og oppmøte:

Kvernland ligger ca 7 mil nordvest for Steinkjer og 6 mil sørvest for Namsos helt nord på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Det er ca 17 mil fra Værnes, Trondheim Lufthavn. Vi kan være behjelpelig med å organisere transport fra Værnes, Trondheim Lufthavn hvis noen skulle komme med fly. Oppmøte torsdag klokka 09:30.

 

Deltakeravgift og påmelding:

 • Junior (16-26 år): kroner 3750,-
 • Senior (eldre enn 26 år): kroner 4500,-
 • Kost og losji fra onsdag-torsdag: kroner 500,-

Påmelding skjer via vår hoopla-side: ojff.hoopla.no/sales/ før 20. juli! Når bestillingen gjennomføres må det forskuddsbetales kroner 2000,-. Resten av deltakeravgiften faktureres først på september og må være betalt senest innen 20. september.

Det er 12 ledige plasser hver helg, og det er som alltid førstemann til mølla.

Får du problemer med å bestille via hoopla eller ønsker mer informasjon, kontakt oss på e-post: storviltjakt@ojff.no eller ring Arne-Johan på telefon 901 10 393.

Se også vår hjemmeside www.ojff.no for bilder og fortløpende oppdatering vedrørende jakta.

Det blir muligheter for å få kjøpt elgkjøtt etter avsluttet jakthelg

VELKOMMEN!

Styret i Osen Jeger- og Fiskerforening

For invitasjon i PDF-format klikk her!

 

Noen bilder fra Kvernland hjorteviltområde (fotograf Johan Kvernland):

 

Author:
• mandag, november 03rd, 2014

OJFF vil helga 14-16 november  arrangere opplæringsjakt for småvilt(med hund). Har du interesse av dette ber jeg om at du er rask til å melde deg på da det er begrenset hvor mange deltakere som kan delta. Unge deltakere vil bli prioritert foran eldre – men meld deg gjerne på da det er muligheter med flere lignende arrangement.

Fra og med det året du fyller 14 år til du har fylt 16, kan du delta i opplæringsjakt på småvilt. Dette forutsetter at du har foreldrenes/foresattes samtykke og at du har forsvarlig tilsyn av en erfaren jeger som har fylt 20 år. Det kreves ikke bestått jegerprøve under opplæringsjakt på småvilt. Det er anledning for opplæringsjeger å medbringe og bruke eget våpen når de formelle kravene er fylt.

For de som har fylt 16 er reglene slik at den som utøver jakt på småvilt må være fylt 16 år og ha bestått jegerprøven. Dersom du skal jakte alene før du har fylt 18 år krever våpenloven at du har tillatelse fra politimesteren til å inneha våpen. Dette gjelder både ved kjøp og lån av våpen. Etter fylte 16 år kan du søke politimesteren om dispensasjon til å kjøpe våpen, dersom du har jegerprøven eller fått våpenopplæring i en jeger- og fiskerforening.

Praktiske ting:

Overnatting i privat hytte. Odd Arne stiller hytte til disposisjon denne helga. Det vil bli jaktet på Storskardet eiendommen.

Ojff ordner felles middager.

Pris medl. Kr. 250.- ikke medl. Kr. 500.

Dette inkluderer: Eventuelt transport til og fra Storskardet, middager og jaktkort for helga.

Kommer tilbake med pakkeliste, når påmeldingsfristen er utløpt.

Påmeldingsfrist innen 10. november.

Ta kontakt med Odd Arne på tlf 913 99 681 eller oah@ojff.no, hvis du vil være med på opplæringsjakt etter småvilt.

Author:
• fredag, oktober 03rd, 2014

Osen JFF inviterer i samarbeid med Sør-Trøndelag JFF til sjøfugljakt på vakre Bessaker fredag 7. – søndag 9. november!

Det vil bli jakt fra holmer og skjær med erfarne instruktører utenfor kysten av Osen og Roan. Det vil bli et flott opplegg for hele helgen med overnatting i RoBu (www.bessaker.biz) .

Planen er som følger:

Fredag:

 • Ankomst og innsjekk RoBu kl 19:00 . Foredrag om sjøfugl og jaktformen, samt planlegging av helga.

Lørdag:

 • Felles frokost og deretter en morgen-/formiddagsøkt på jakt.
 • Lunch i det fri hvis været er noenlunde, hvis ikke på robu-kroa eller i RoBu.
 • Ettermiddags-/kveldsøkt på jakt.
 • Flåing og ivaretaking av felt fugl og felles bespisning etterpå. Kanskje spiser vi selvskutt fugl?

Søndag:

 • Felles frokost etterfulgt av morgen-/formiddagsøkt på jakt.
 • Flåing og ivaretaking av felt fugl.
 • Oppsummering av helga.

Kursavgift medlemmer i NJFF: 1900,- kroner – for ikke medlemmer 2400,- kr. Det blir muligheter for å melde seg inn på stedet. (Mulighet for å delta uten overnatting: pris for medlem 1100,- / ikke medlem 1600,- )

HUSK Å si fra om du ønsker overnatting når du melder deg på!

Inkludert i kursavgiften er:

 • Sjøfugljakt med instruktører
 • 2 netter overnatting i RoBu
 • Mat for hele helga
 • Båter med båtfører (drivstoff inkludert)
 • 25 skudd (ytterligere ammunisjon må kjøpes hos oss da vi stiller strenge krav til ammunisjonen på denne jaktformen)

 

Vi ønsker hjertelig velkommen til ei flott helg på Bessaker med mye action og moro! Prisene er sterkt subsidierte da vi kjører dette som et pilotprosjekt for å få opp interessen for denne jaktformen!

 

På grunn av begrenset antall båtplasser må vi sette en deltakergrense på 10 personer, så her vil det være førstemann til mølla!

 

Påmelding til Marius Simavik på marius@njff.org innen 20. oktober. Spørsmål kan også rettes til Marius på mail eller telefon 974 13 646.

Last ned invitasjon som PDF her!

Author:
• tirsdag, juni 24th, 2014

De fleste utleiere av jakt krever at du har en hund som ikke jager bufe og klovvilt, og at du har et bevis for gjennomført aversjonsdressur. Vi har utdannede instruktører og arrangerer årlig kurs til jegere og andre som ønsker et slikt bevis for hunden sin.

Ønsker du å få gjort dette i sommer på hunden din så kontakt vår hundekontakt Oddbjørn Ovesen på mail eller telefon 957 55 630.

Medlemmer i OJFF betaler selvsagt rabattert pris.