Author:
• torsdag, februar 20th, 2014

brendbakken

Osen Jeger – og Fiskerforening inviterer til villmarkskveld med Bjørn Brendbakken søndag 16. mars på Fjellheim i Steinsdalen klokka 19:00.

Bjørn er heltids naturfotograf, skribent og filmfotograf og har drevet med naturfotografering siden 1973. Han er medlem av norsk naturfilmforening.

Bjørn har  vært bidragsyter med bilder til mer enn 60 bøker utgitt av norske forlag. bl.a. Norges dyreliv ( Cappelen ), Rypejakt av Bjørn Wegge ( Ascehoug ), Elg og elgjakt i Norge av Per Hohle og Jon Lykke ( Gyldendal ), Bedre Jakt av Tor S. Halvorsen ( Grøndahl Dreyer),  Villreinens Verden av Eigil Reimers, Elgjakt på Norsk av Svein Sæter på ( Bokklubben Villmarksliv). Ørret og ørretfiske av Tore Qvenild ( Ascehoug ).

I løpet av årene har Bjørn vært en aktiv skribent i ulike tidsskrift som ”Jakt og Fiske”, ”Jeger, hund og våpen”, ”Alt om Fiske”, ”Villmarksliv” og ”Jakt”. For disse bladene har han produsert en mengde artikler. Bjørn har jobbet mye med våre hjortedyrarter og rovdyr, arbeid som blant annet har resultert i filmen  ”På sporet av Koppangsflokken” hvor en kortversjon av denne filmen også er prisbelønt. Filmene ble laget i samarbeid med Geir Skillebæk fra Alvdal  og Trond Berg fra NRK/Ut i Naturen. Foruten ulvefilmene har Bjørn også levert sjeldne opptak av bjørn, oter og skogsfugl både til TV 2 og NRK 1.

Bjørn kommer til å holde lysbildeforedrag og vise egenprodusert film samtidig med at han forteller til dette. Vi gleder oss stort til å ønske Bjørn velkommen oppover fra Folldal og at dette blir en spennende kveld med flotte bilder og video er det ingen tvil om!

 

Gevirbedømming

Vi har inngått avtale med to autoriserte gevirdommere fra NJFF (Oddbjørn Hongset og Johan Arnt Lian) som kommer utover for å bedømme troféer i forbindelse med villmarkskvelden. Her kan gevir fra elg, hjort, rådyr og villrein bedømmes. Gevirdommerne vil holde et kort foredrag hvor det gåes kjapt inn på prinsippene bak gevirbedømming. Oss bekjent har det ikke vært arrangert gevirbedømming i Osen/Roan før og at dette er en unik mulighet til å få bedømt sitt gevir lokalt er det ingen tvil om! Det er ønskelig at gevir som ønskes bedømt meldes inn på forhånd per e-post til ajn@ojff.no, per SMS til 901 10 393 eller via vårt kontaktskjema på ojff.no. Dette for at vi skal få en hvis oversikt over hvor mange gevir som blir innlevert (det er ikke å betrakte som en bindende påmelding). Prisen for å få bedømt et gevir er kroner 300,-. For dette får man i tillegg til bedømming, diplom og eventuell medalje. Det vil bli organisert muligheter for å få levert inn gevirene på forhånd på avtalte plasser. Gevirene vil bli bedømt før arrangementet og hengt opp til utstilling til foredraget på kvelden!

Vi tror dette blir en stor kveld og mer informasjon kommer etter hvert, det vil bli servering og må beregnes en liten sum i inngangspenger, medlemmer får selvsagt rabattert inngang.

Vi ønsker alle fra nær og fjern hjertelig velkommen til en spennende villmarkskveld sammen med oss i Osen Jeger- og Fiskerforening!

Arne-Johan 20. februar 2014

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply